Industriële gassen

Uitgebreid assortiment industriële gassen

Gasflessen.nl beschikt over een uitgebreid assortiment industriële gassen. Gassen speciaal voor het lassen, vormen hierin een belangrijke groep. Zoals menggas (argon/koolzuur), argon, zuurstof en acetyleen. Door onze kennis van lasgassen, kunnen wij u goed adviseren over maximaal produceren tegen de laagste laskosten. Gasflessen.nl hanteert een grote voorraad, waardoor alle gassen vrijwel direct leverbaar zijn. Wij beschikken over een modern wagenpark voor leveringen op locatie. Vanzelfsprekend kunt u ook gascilinders afhalen op ons gasdepot.

Hieronder bespreken we deze gassen en waar je op moet letten bij het kopen van deze gasflessen.

Gasfles kopen voor het lassen

Een Argon gasfles is een veelgebruikt industriële gas dat onder andere wordt gebruikt voor het lassen van metalen. Bij gasflessen.nl kun je Argon gasflessen kopen in verschillende maten, van 5 liter 200 bar tot 13 liter 300bar. Het is belangrijk om de juiste grootte te kiezen voor jouw toepassing.

Zuurstoffles kopen

Een zuurstoffles wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals bijvoorbeeld snijden of verhitten van metalen in de industrie. Bij gasflessen.nl kun je zuurstofflessen kopen in verschillende maten, van 5 liter tot 11 liter. Let bij het kopen van een zuurstoffles op de aansluiting, deze moet passen bij jouw toestel. Daarnaast is het belangrijk om de fles op een veilige en goed geventileerde plaats te bewaren.

Let op: Industriële gassen zijn gevaarlijk en moeten op een veilige manier worden opgeslagen en gebruikt. Zorg er daarom altijd voor dat je de veiligheidsvoorschriften opvolgt en de gasfles op een goed geventileerde plaats plaatst.

Qlixbi koppeling

NIEUW - Qlixbi voor de professionele lassers

Bij gasflessen.nl kunt u nu ook Qlixbi gasflessen afnemen! Klik op onderstaande knop voor meer informatie.

Argon

Argon is een kleur– en geurloos edelgas dat zwaarder is dan lucht. De reactietraagheid maakt van Argon een ideaal beschermgas. Argon is een beschermgas om toe te passen tijdens het MIG/TIG- lasproces en een backinggas bij het plasmalassen. Argon kunt u ook inzetten voor research- en development-doeleinden, bijvoorbeeld in laboratoria.

Argon/CO2 Menggassen

Er zijn verschillende Argon/CO2 mengsels verkrijgbaar. Elk mengsel kent zijn eigen toepassing. Argon/CO2 mengsels worden veelvuldig toegepast bij het MIG/MAG-lassen bij, onder andere, las- en constructiebedrijven.

Acetyleen

Acetyleen is een synthetisch gas en een restproduct van de petrochemische industrie. Gebruikt om producten heet te stoken, te solderen en autogeen te lassen en snijden; in combinatie met propaan of zuurstof.

Zuurstof

Bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie gebruiken gassen als toevoeging bij het verpakken, zodat de producten in optimale conditie de consument bereiken. De verschillende verpakkingsgassen onderscheiden zich door hun eigenschappen. Zuurstof voorkomt het bezwijken van pakken voor zeer vochtige en vetbevattende voedingsmiddelen. Tevens handhaaft zuurstof de frisse, natuurlijke kleur van het product. Zuurstof wordt uiteraard in de lasindustrie gebruikt, maar dient ook als extreem zuiver gas in de medische wereld voor de behandeling van mensen met ademhalingsproblemen. Ook in de luchtvaart en bij het (diep) duiken is zuurstof niet meer weg te denken.

Stikstof

Met ruim 78% heeft stikstof een groot aandeel in de lucht die wij inademen. Stikstof is niet brandbaar en kan in hoge concentraties verstikkend werken. Stikstof is een kleur- en geurloos gas. Stikstof wordt gebruikt in de lasersnij-industrie als snijgas, maar ook als component bij beschermgas om aluminium of aluminiumlegeringen te lassen. Daarnaast gebruiken bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie het als verdrijvingsgas bij het verpakken van levensmiddelen. Stikstof wordt ook steeds meer gebruikt voor het vullen van auto- en vrachtwagenbanden, zodat de band een lagere rolweerstand heeft, en dus een lager brandstofgebruik.

Helium

Helium staat het meest bekend als vulgas voor ballonnen. De voornaamste toepassing van helium is om te dienen als beschermingsgas tijdens laswerkzaamheden. Helium wordt ook gebruikt voor lektesten, bijmengen in zuurstof bij diepzeeduiken en als koudemiddel voor supergeleiders, onder meer bij MRI.

Waterstof

Als kansrijke energiedrager wordt waterstof gezien als het gas voor een duurzame toekomst. Bedrijven in de chemische industrie werken zelfs al decennialang zonder problemen met waterstof als belangrijke grondstof. Het gebruik van waterstof is ook populair in de glasnijverheid, bij thermische behandelingen en in de landbouw- en voedingssector.

ALbee/Junior

De ALbee/Junior is de koopfles van Air Liquide. Deze fles is speciaal ontwikkeld voor de particulieren en bedrijven die niet stelselmatig gas verbruiken. U koopt de ALbee/junior fles, zodat u geen jaarlijkse huur hoeft te betalen. Als de fles leeg is, betaalt u slechts de prijs van de vulling zonder bijkomende kosten.

Wilt u meer informatie over al deze gassen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 071 - 532 25 30.