Wat is droogijs?

Droogijs naar gasvorm

Droogijs (koolzuursneeuw) is CO2-gas (koolstofdioxide) in vaste vorm. Het ziet eruit als ijs, maar het smelt niet. En het laat geen vocht achter. Droogijs gaat van haar vaste vorm direct over naar de gasvorm. Zodra het droogijs op is, blijft er niets over om af te voeren. Droogijs neemt ook niet de geur of smaak aan van de inhoud, zoals bij vis.

Droogijs heeft meer dan drie keer de koude-capaciteit van waterijs. De temperatuur van droogijs is bijna -80°C. Droogijs sublimeert naar haar gasvorm, wordt dan in volume 800 keer zo groot. Deze gasvorm is anderhalf keer zo zwaar als de omgevingslucht en verdrijft zodoende de zuurstof. Droogijs werkt bacteriostatisch, bacteriën kunnen niet meer groeien.

Het droogijs van gasflessen.nl wordt gemaakt van biogeen CO2, uit duurzame bronnen van NewCO2. NewCO2 is de enige leverancier in Nederland die droogijs levert van biogeen CO2.

Verkrijgbaar in drie vormen

Droogijs is verkrijgbaar in verschillende geperste vormen:

  • Granulaat 3 mm (rijstkorrels), geschikt voor droog-ijsstralen.

  • Pellets met 10 of 16 mm (staafjes) geschikt voor koelen en vriezen.

  • Droogijsschijven en -blokken vanaf 500 gram t/m 10 kilogram.

Gasflessen.nl - Droogijs.
Gasflessen.nl - Droogijs.

Verpakkingen

Droogijs leveren we in daarvoor geschikte isolerende verpakkingen die enigszins gas-doorlatend zijn. Kleine hoeveelheden verpakken we in polystyrene dozen van hoge isolatie. Grotere hoeveelheden vanaf 100 kg verpakken we in de daarvoor speciaal ontwikkelde, hoog isolerende droogijstransport- en opslagcontainers.